חדשות

"איכילוב": מרפאת קרדיולוגיה גריאטרית ראשונה בישראל

ד"ר קרן-לי רוזנפלד, מנהלת המרפאה: "המרפאה נפתחה בשל צרכים העולים מהשטח – גידול דרמטי של מספר המבוגרים והשבריריים עם מחלות לב, עלייה בתמותה ואשפוזים חוזרים"

קשישים מאושפזים (צילום: אילוסטרציה)

מרפאת קרדיולוגיה גריאטרית ראשונה בישראל נפתחה במרכז הרפואי איכילוב בתל אביב. בעולם יש מספר מועט של מרפאות מסוג זה. את המחלקה מנהלת ד"ר קרן-לי רוזנפלד, מומחית לרפואה פנימית ולגריאטריה, המתמחה בקרדיולוגיה.

במרפאה מתבצעות בדיקות שונות, החל מהערכה גריאטרית מקיפה, לרבות הערכה קוגניטיבית ותפקודית, כמו גם בחינת הצורך בשינוי הטיפול התרופתי והפחתת תרופות ותוך התחשבות ברצונותיו של המטופל.

ד"ר קרן-לי רוזנפלד, מנהלת מרפאת קרדיולוגיה גריאטרית ב"איכילוב". צילום: שי בראל

ד"ר רוזנפלד מסבירה כי המרפאה נפתחה בשל הצרכים העולים מהשטח. "בעשורים האחרונים נצפית עלייה ניכרת בתוחלת החיים. אנשים מגיעים לגילאים מבוגרים יותר מאשר בעבר וכתוצאה מכך גדל דרמטית מספר המבוגרים והשבריריים עם מחלות לב, בעיקר לאור העלייה בשרידותם של מטופלים שפיתחו מחלה לבבית בגיל צעיר ובנוסף גם בעקבות עלייה בהיארעות מחלות לב בגיל המבוגר כתוצאה משינויים פתופיזיולוגיים המתרחשים עם העלייה בגיל".

"מאחר שמטופלים אלה סובלים מליקויים קוגניטיביים, תלות תפקודית, סרקופניה ושבריריות בשכיחות גבוהה", אומרת ד"ר רוזנפלד, "ניתן לראות עלייה בתמותה ואשפוזים חוזרים. בנוסף, מטופלים אלה זקוקים למעטפת סוציאלית תומכת יותר".

ד"ר רוזנפלד מוסיפה ואומרת כי בתחום הקרדיולוגיה הגריאטרית יש להביא בחשבון שיקולים רבים טרם קבלת החלטה בדבר טיפול. "כאשר מטפלים בחולה מבוגר יש לחשוב על הלב, אך לא רק, אלא גם על מחלות הרקע הנוספות שקיימות, ריבוי תרופות, ירידה קוגניטיבית וכן על מימדים חברתיים, פיננסיים ופסיכולוגים המשפיעים על המטופל ועל משפחתו.

"החזון שלי הוא שבמסגרת המרפאה הקרדיולוגיה גריאטרית - מרפאת הלב המבוגר, אצליח לספק טיפול מותאם אישית לכל מטופל קשיש עם מחלת לב תוך כדי מתן תשומת לב לתסמונות הגריאטריות הייחודיות ואצליח לשפר את איכות חייהם".

נושאים קשורים:  ד"ר קרן-לי רוזנפלד,  גריאטריה,  קרדיולודיה,  קשישים,  איכילוב,  חדשות,  מחלות לב
תגובות